Задържаха двама, съпричастни към множество ало-измами

0
18
единадесет души

В петък привечер, пътувайки в посока Русе, бдителен служител на ОДМВР-Силистра забелязал след село Айдемир такси със сливенска регистрация и съобщил в дежурната част. Била извършена незабавна проверка от автопатрул, която показала, че в таксито пътуват М.П. (56 г.) и Р.Х. (46 г.) – жители на Сливен, и двамата с предишни криминални прояви.

Мъжете били отведени в РУ-Силистра, където в хода на полицейските действия се изяснило, че те са съпричастни към извършване на множество телефонни измами. Установено било, че М.П. бил нает за шофьор от Р.Х., който изпълнявал ролята на куриер, не само на територията на Силистренска област, а също и в регионите на Хасково, Шумен, Сливен, Търговище и Русе. Извършената проверка показала, че двамата били отседнали в хотел в областния град предния ден, когато получените сигнали за опити за телефонни измами са 16. Изяснява се произхода на средствата за разходите, които били направени от двамата, както и на парична сума, намерена в по-младия мъж, който е безработен.

Полицията работи по разследване на цялостната престъпната дейност, като се провеждат оперативно-издирвателни действия по установяване самоличността и на други лица, съпричастни по случая.

Образувано е досъдебно производство по чл.209, ал.1 във вр. с чл.18, ал.1 от Наказателния кодекс.