Започна продажбата на е-винетки в пощенските станции

0
207
За два часа

От днес започна продажбата на е-винетки в пощенските станции, съобщиха от „Български пощи“. От там уточняват, че винетки се продават във всички пощенски клонове в страната. Продажбата ще се извършва на каса в рамките на работното време на съответния пощенски клон.

От „Български пощи“ подчертаха, че водачите трябва да проверяват внимателно данните за регистрационния номер на автомобила, вида и валидността на електронната винетка, вписани в бона, който им дават пощенските служители, преди да го подпишат.

Електронни винетки могат да бъдат купени на каса и платени в брой също в Областните пътни управления, в офисите на мобилния оператор А1 и в клоновете на Easy Pay, както и чрез сайта www.bgtoll.bg, мобилното приложение и терминалите за самотаксуване.

До 15 януари ще има гратисен период, през който водачите без винетка по републиканската пътна мрежа няма да бъдат санкционирани, а ще бъдат насочвани към най-близкото място, откъдето могат да закупят такава.

Заради технически проблеми беше отменена възможността за конвертиране на хартиени в електронни винетки. Хартиените винетки са валидни и трябва да останат залепени на предното стъкло на автомобила до изтичането на срока им.