"Зелена карта"

Започва кандидатстването за лотария “Зелена карта”

Автор:
3 окт. , 2017  

От 12 ч. българско време на 3 октомври стартира поредната кампания на Програмата за разнообразяване на имигрантския поток за 2019 г., известна като Зелена карта.

Това съобщиха от посолството на САЩ в София. Кампанията ще продължи до 12 ч на 7 ноември 2017 г.

Формулярите за участие се подават по електронен път на dvlottery.state.gov. Не се приемат изпратени по пощата заявки за участие.

От посолството напомнят, че няма такса за попълване на електронния регистрационен формуляр за участие в програмата. След попълването му участниците получават официален номер на потвърждение на регистрацията си. Изключително важно е да запазят този номер до 30 септември 2019 година, защото само чрез него могат да проверят дали са изтеглени в лотарията.

Всички участници могат да проверят статуса на заявката си за участие чрез функцията Entrant Status Check на сайта на програмата dvlottery.state.gov след 1 май 2018 г. Изтеглените участници, които отговорят на указанията, ще получат информация за насроченото интервю за имигрантска виза също чрез Entrant Status Check.

Съобщения до тези, които са изтеглени, няма да бъдат изпращани по електронна или обикновена поща, предупреждават от посолството. От там подчертават, че със сигурност е измама писмо или имейл, в което се твърди, че получателят е спечелил зелена карта или му се обещава зелена карта.

Освен това не се извършва плащане към трета страна в процеса по кандидатстване за виза от лотарията за зелена карта. Единственото необходимо плащане е самата такса за виза, която се плаща в посолството на САЩ.

Законът допуска само един електронен формуляр за всеки участник по време на периода за регистрация, затова ще бъдат дисквалифицирани кандидати, изпратили повече от един формуляр, напомнят от. Възможно е обаче съпруг и съпруга да подадат по един отделен формуляр, като включат в него своя брачен партньор, ако и двамата отговарят на изискванията.

Инструкциите за лотарията за зелена карта са публикувани на английски и на български в сайта на посолството bg.usembassy.gov. При нужда от допълнителна информация, въпроси могат да се задават в имейл на адрес iv_sofia@state.gov.

 


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.