Заради непочистени улици Тръстеник остава без хляб, болни пропускат процедури

0
566
Заради непочистени улици

Заради непочистени улици жителите на с. Тръстеник останаха без хляб, а болни пропускат жизнено важни процедури. За това алармираха в ТВН жители на селото.

Малките улици са непочистени, под снега се е образувал леден слой, който затруднява придвижването, както на автомобилите, така и на пешеходците. Заради непочистените улици една от фирмите, която доставя хляб в селото, вече втори ден не снабдява магазините. Куриерски фирми пък не могат да доставят пратки, тъй като заради лошата пътна обстановка автомобилите не могат да достигнат адресата.

По същата причина Ивелина Д., жителка на селото, живееща в една от „малките“ улици, вече трети път пропуска жизненоважна рехабилитация. Фелдшерът на селото също не е на работа, явно заради точно този проблем.

„Селото не се състои само от една главна улица. Всяка година се почиства само една улица, която започва от началото на селото (стопанството, тотото, минава през турската махала и стига до мелницата – изхода на селото). Къде са останалите улици, които не са главни и ще бъдат проходими за хората, които имат затруднения в придвижването до магазина? Това, че е навявало не е оправдание“, негодуват местните жители.

Основните улици в селото са почистени и са проходими при зимни условия, само една от фирмите, доставящи хляб, по неизвестни за нас причини, не доставя хляб в селото, съобщиха от кметството в Тръстеник.