Засилен инвеститорски интерес към Русе, БАДЕР се базира в „Дунарит“

0
526

Към Русе има засилен инвеститорски интерес от секторите на автомобилната индустрия, информационните и комуникационни технологии и машиностроенето. Това каза зам.-министърът на икономиката Александър Манолев, който беше в града за форум, посветен на  икономиката, младежкото предприемачество и трансграничното сътрудничество. Срещата се организира от Предприемачи ГЕРБ, фондация “Ханс Зайдел” и сдружение “Граждани за европейско развитие на България”. Според Манолев, расте инвеститорският интерес към България, в частност към Русе и се аргументира, че за две години над милиард е ръстът на инвестициите в България през 2017, очаква се  ръст и през 2019г.

Немската компания БАДЕР, специализирана в производството на автомобилни тапицерии за престижни марки автомобили ще се базира в „Дунарит“, каза още зам.-министър Манолев. Той допълни, че няма причини за безпокойство за бъдещето на най-старото военно предприятие в България, тъй като има засилен интерес и поръчки към производствата на военнно- промишления комплекс и няма основания за притеснения. Вървят и други преговори за инвестиции в Русе, каза Манолев и определи икономическа зона Русе като перспективна. Той гарантира, че когато инвеститорският интерес е налице, държавата застава със своята подкрепа и помага за изграждането на необходимата инфраструктура.

Във форума участваха  и евродепутатът Ева Майдел, като международен секретар на Предприемачи ГЕРБ, председателят на Предприемачи ГЕРБ Валя  Чилова, депутатите Пламен Нунев и  Светлана Ангелова, и  кметът Пламен Стоилов.