Затварят за ремонт пътя Арбанаси – Горна Оряховица

0
17
Арбанаси – Горна Оряховица

Пътят Арбанаси – Горна Оряховица ще бъде затворен за ремонт на 30 май, непосредствено ден след празника на града, съобщи кметът инж. Добромир Добрев. Рехабилитацията на пътния участък, който е около 3 км, вече е съгласувана с Областно пътно управление и с фирмата изпълнител „Пътни строежи – ВТ“. Трасето към момента е в тежко състояние, а парите за рехабилитацията наскоро бяха отпуснати от пътната агенция.

Още през миналата година започна ремонтът на пътя от Велико Търново до Горна Оряховица. По план трасето трябваше да бъде завършено до началото на декември, но беше изградено само от старата столица до Арбанаси. 3-километровата отсечка до железничарския град остана за пролетта. Ремонтът там ще бъде по-сложен, защото в района има много къщи, до които трябва да се осигури достъп.

„Знаем, че там има живущи. Ще има специално за тях свободен достъп. Ще бъдат издадени пропуски за автомобилите, които управляват“, каза кметът.

Ремонтът на компрометирания участък ще продължи до края на август. Освен нов асфалт, предстои и подмяна на отводнителната система на пътя.