Земеделци пак протестираха на пътя Русе – Силистра, бедственото положение в Тутракан продължава

0
23
протестираха на пътя Русе – Силистра

И днес земеделски стопани от общините Сливо поле и Тутракан протестираха на пътя Русе – Силистра, без да блокират движението.

По думите на председателя на кооперацията в село Бръшлен Йордан Тодоров, причината е, че нямат отговори на исканията, които поставиха на протеста на 27 април. Въпреки, че падналият електрически стълб е възстановен и двете помпи на станцията в Нова черна работят, производителите са категорични, че няма да отстъпят докато не получат уверение, че се работи за дългосрочното отстраняване на проблемите с отводняването на земеделските земи.

По думите на Златко Бончев, един от организаторите на гражданското недоволство, при протестиращите са дошли единствено представители  на “Напоителни системи” в Русе, които са предложили да се проведе допълнителна среща с участието и на други институции. Стопаните настояват трайно да се реши въпросът с отводняването на крайбрежните земеделски земи.

„Не е отменено бедственото положение, обявено преди седмица в община Тутракан заради залетите с подпочвени води земеделски земи край Дунав“, съобщи кметът д-р Димитър Стефанов. Мярката остава в сила до 10 май.