Зонта клуб Русе дарява апаратура на педиатричното отделение на УМБАЛ „Канев“

0
72
Зонта клуб Русе дарява

Зонта клуб Русе дарява 3 специални инфузионни помпи и апарат AKVA VЕNI за детското отделение на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Канев“.

Това обяви президентът на клуба Милка Трифонова по време на благотворителен търг, проведен в навечерието на 100-годишнината на Зонта интернешънъл, най-влиятелната неправителствена организация в защита правата на жените. Русенският клуб посвети правника на благотворителната кауза “За децата на Русе”. Дарената апаратура ще заработи в УМБАЛ “Канев” преди Великден.

„Протегнеш ли ръка за да дариш, разместваш цялата вселена”, така г-жа Трифонова, Д-р Ева Цонкова, началник на педиатричното отделение, благодари на всички присъстващи за  това дарение.

Усилията на Зонта интернешънъл, Зонта клуб Русе и персонално на президентката на клуба госпожа Милка Трифонова бяха отличени от областния управител Галин Григоров. Милка Трифонова стана носител на значката на областния управител на област Русе за съществен принос в обществено-икономическия живот на областта  и активна благотворителна дейност.

За неговата благотворителност у нас и най-вече за град Русе Игнат Канев, чието име носи и русенската МБАЛ беше удостоен с  почен плакет “Дарител на надежда” от Зонта клуб Русе. От името на семейство Каневи почетното отличие беше прието от Иво Илиев. “ Искам да  ви благодаря за вашето дарение към болницата и специално към детското отделение” написа г-н Канев,  “защото удовлетворението от направеното добро е безценно”.