Зов за помощ: Да помогнем на Мелиса да проговори!

0
59
Зов за помощ

Зов за помощ към всички хора отправят родителите и близките на 10-годишната Мелиса от Русе. Тя се нуждае от трансплантация на стволови клетки, за да може да проговори. Операцията може да бъде извършена в клиника в Турция. Семейството й е събрало част от сумата, но за да започне и завърши терапията са нужни още 18 750 щатски долара.

Мелиса е родена недоносена с тегло 900 гр. На година и 2 месеца й е поставена диагноза детска церебрална парализа. От този момент започва рехабилитацията на детето.

„Има направени 4 операции, благодарение на които тя проходи, но проблем остана говорът – и до днес, тя не успя да проговори“, сподели майка й Мелекбер.

9 години по-късно Мелиса може да ходи, но остава проблемът с говора, който се състои само от срички.

Трансплантацията на стволови клетки в клиника в Турция е последната възможност за подобрение в състоянието на Мелиса, защото това ще подпомогне развитието на умъртвени нервни клетки в кората на мозъка, което би й помогнало до голяма степен да настигне връстниците си и да бъде относително нормално функциониращ човек, разясни нейният логопед и специален педагог Стела Пасева. С напредване на възрастта, шансовете стават все по-малки и вместо подобрение, специалистите, които работят с нея ежедневно, наблюдават влошаване на състоянието й.

„Хора, помогнете! Всяко едно дете го заслужава!“, призова Стела Пасева.

Всеки, който има възможност и желание да помогне на Мелиса Миленова Русева и семейството й, може да го направи на дарителската сметка

IBAN: BG54FINV91501317179226

или като изпрати дарителски SMS от България на номер 17777 с текст на латиница: DMS MELISA. Стойността на изпратения SMS е един лев.