кандидатки за бране на ягоди

Набират жени за бране на ягоди в Испания

Автор:
11 ян. , 2017  

Продължава набирането на кандидатки за бране на ягоди в Испания, напомнят от Агенцията по заетостта.

Крайният срок за подаване на документи е 13 януари, за цялата страна за бране на ягоди са заявени 600 места. Желаещите трябва да са на възраст от 20 до 40 години, да имат опит в селското стопанство, да са физически здрави, без заболявания на опорно-двигателния апарат, да нямат проблеми с кръвното налягане, да са без алергии и да са свикнали на ежедневен тежък физически труд.

Работното време е 6 ч. и 30 мин. на ден при шестдневна работна седмица. Работодателят предлага брутна заплата в размер на 40,15 € на ден, като след внасяне на здравни осигуровки и данък общ доход нетното възнаграждение е 38,70 €. В края на месеца се удържат и социалните осигуровки.

Разходите за път до Испания са за сметка на кандидата, като стойността на билета се удържа от първата заплата. Връщането до България е за сметка на работодателя, ако работникът остане до края на кампанията и не напусне самоволно работа.

Интервютата за подбор ще се проведат от 23 до 27 януари в различни градове на страната. Очакваното заминаване на одобрените е през февруари и март.

 Comments are closed.