995 бездомни кучета

„Отлагат“ кучешкия студ, който подплаши чиновниците

Автор:
5 ян. , 2017  

След като от края на 2016 г. се тръби, че от днес – 5 януари, страната ще бъде обхваната от арктически студ и скована от ледове, днес вече е ясно, че лошото време се отлага за началото на следващата седмица.

Прогнозата на НИМХ при БАН показва, че в следобедните часове днес над страната ще започне снеговалеж, но температурите ще останат положителни – между 0 и 5 градуса, над по-голямата част от България. Валежите в Западна България ще са предимно от сняг, а в останалата част от страната от дъжд.

В петък снеговалежът ще обхване цялата страна, като очакваната снежна покривка средно ще бъде 10-15 см. В събота застудяването ще продължи, като за Русе очакваната най-ниска температура е минус 6 – минус 7 градуса. Най-студено се очаква да бъде времето в понеделник и във вторник, когато термометрите в Русе се очаква да паднат до минус 13 градуса – температура, съвсем нормална за януари.

Междувременно чиновниците в цялата страна бяха мобилизирани за посрещането на минус 20-градусовите температури и обилния сняг, които се твърди, че ще има.

 Comments are closed.