„Prêt-à-porter - Готово за носене“

„Prêt-à-porter – Готово за носене“ събра десетки на площада

Автор:
19 май , 2017  

Десетки зрители се събраха на площада пред общината в Русе за да наблюдават пъстрото дефиле на деца от предучилищните групи от 6 детски градини, родители и учители.

В спектакъла „Prêt-à-porter – Готово за носене“ участваха децата от предучилищните групи в ДГ„Детелина“, ДГ„Зора“, ДГ„Снежанка“, ДГ„Звездица”, ДГ„Русалка“, ДГ„Незабравка“, техните родители и педагози. Събитието беше ретроспективен фокус към облеклото в различни култури и общности и беше организирано като дебют на млади етно-дизайнери.

На подиума дефилираха двойки-модели дете и родител. Всяка детска градина се представи като модна къща със собствена колекция и творчески екип, в който децата  бяха в роли на главен дизайнер с помощници, модели (деца+родители), PR, коафьори, фотографи, макияж-мейкър, backstage-мениджър, технически асистенти и фен-група в публиката. Дефилето представи национални носии на различни етноси, работно облекло за различни професии, спортни екипи, официални облекла, авангардна мода, аксесоари и прически. Гост-участници в спектакъла бяха децата от ДГ „Червената шапчица“, които са приятели на проекта и на своите връстници от предучилищните групи на шестте детски градини.

 Comments are closed.