Таланти от МГ „Баба Тонка”

Таланти от МГ на суперолимпиада в Сингапур

Автор:
18 май , 2017  

Русенски  таланти от МГ „Баба Тонка” са поканени за участие в Международната Сингапурската математическа олимпиада SIMOC, съобщиха от училището.

Това  е една от най-трудните и най-престижни математически  надпревари в света. За участие в  нея  се  канят само ученици, които са носители на бронзов, сребърен или златен медал от друга математическа олимпиада – SASMO.

През  тази година в първото изпитание, а именно SASMO,  се включиха над 22 000 ученици от 19 страни, в това число и ученици от VI клас на ПМГ „Баба Тонка“ с ръководител доц. д-р Илияна Раева от РУ „А. Кънчев“.

Русенци се представиха блестящо и показаха отлични резултати в оспорваното състезание. Със заслужено спечелените медали трима ученици от гимназията  вече имат официални покани за участие в   международния форум на математиците в Сингапур SIMOC. Изпитанието   ще се проведе от 14 до 17 юли. Нашите  достойни пратеници в държавата – икономически тигър на азиатския континент Сингапур, ще бъдат Йордан Петков, Константин Георгиев и Станислав Григоров, съобщиха от школото.Comments are closed.