Мемориален турнир по водна топка събра в Русе ветерани от пет държави

0
Мемориален турнир по водна топка

Отбори от пет държави – България, Германия, Италия, Турция и Румъния, участваха в традиционния мемориален турнир по водна топка за ветерани – Купа „Иво Петров“. Седмата поред надпревара, в памет на ватерполистите Иво Петров и Деян Калинов, се проведе на басейна на комплекс „Норд“ в Русе, като състезателите бяха над 40 години.

Домакините от „Локомотив“ се класираха на второ място след загуба на финала с дузпи /2:4/ от германския „Юрдинген“. В редовното време мачът завърши 7:7. Преди това в своята група русенци биха категорично отборите на „Пегасо Сиракуза“ /Италия/ и турския „Бурса“. Третата позиция заеха ветераните от Италия след успех с 10:4 над румънския ЛДБ /Букурещ/. Отборът на „Варна Мастърс“ е пети, а шести „Бурса“.

За най-полезен състезател на турнира бе определен румънецът Флавио, който получи купата „Бимбо“, учредена от КПС „Локомотив“ в памет на Деян Калинов.

Състезанието включваше и  мач за жени, в който софиянки биха варненки с 4:2.

Купа „Иво Петров“ бе открита от зам.-кмета по хуманитарни дейности в Община Русе Иван Григоров. Той връчи поздравителен адрес на председателя на КПС „Локомотив“ Инна Иванова от името на кмета Пламен Стоилов. След края на турнира организаторите от КПС „Локомотив“ и състезатели поднесоха венци и цветя на гробовете на Иво Петров и Деян Калинов.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили