Пианист от НУИ „Проф. В. Стоянов“ ще представя Русе на фестивал в Холандия

0
НУИ „Проф. В. Стоянов“

Единайсетокласникът от Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ в Русе Николай Димитров е одобрен за участие в лятната академия на международния фестивал „Peter de Grote“. Академията, която ще се организира от 25 юли до 4 август тази година в холандския град Грьонинген, включва майсторски класове при изявени педагози по пиано и камерна музика, както и ежедневни концерти.

Възпитаникът на преподавателката Даниела Кюркчиева ще има всеки ден индивидуален урок с различни преподаватели от Италия, Испания, Холандия, Русия, Грузия, Мексико, Израел и България, което означава срещи с различни школи, различен стил на свирене и преподаване.

Участието на Николай Димитров в лятната академия се осъществява с финансовата подкрепа на общинската фондация „Русе – град на свободния дух“.

През изминалата година талантливият млад пианист има повече от 25 награди от международни и национални конкурси. За изключителните си успехи получи наградата „Русе 21 век“ от Oбщина Русе, носител е и на специалната награда „Олга Камбурова“ – в подкрепа на млад талант в „Музикант на годината 2017“. Николай Димитров е и сред четиримата възпитаници на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, избрани от големия български пианист Людмил Ангелов да изнесат концерт на международния фестивал „Варненско лято“ през идната година.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили