„Лудогорец“ се класира за плейофите на Лига Европа

0
„Лудогорец“ се класира за плейофите на Лига Европа

„Лудогорец“ се класира за плейофите на Лига Европа след равенство 1:1 срещу „Зрински“ (Мостар) на ревнша, игран в Босна и Херцеговина.

Като цяло срещата беше изключително скучна и положенията пред вратите се брояха на пръстите на едната ръка. На стадион „Пекара“ в Широки брег футболистите на „Зрински“ действаха със самочувствие и имаха няколко положения. „Лудогорец“ влезе по-трудно в срещата, играеше на по-ниска скорост и до средата на първата част голови положения липсваха. Все пак в 24-ата минута българският шампион успя да поведе с гол на Клаудиу Кешеру, след отлична асистенция на Марселиньо. До края на първата част „Лудогорец“ имаше още две отлични възможности, които отново се откриха пред Кешеру. Румънецът обаче не се справи, а в края на първото полувреме от два метра уцели вратаря на „Зрински“ Солдо.

След почивката головите положения бяха малко, а сред най-интересните моменти беше опасно изчистване на Козмин Моци, който за малко не изненада вратаря си Броун, насочвайки топката близо до гредата.

В добавеното време Билбия изравни за 1:1 след груба грешка на вратая Хорхе Броун, но с общ резултат 2:1 разградчани се класираха напред.

В спор за класиране за груповата фаза на Лига Европа „Лудогорец“ ще срещне грузинския „Торпедо“ (Кутаиси), който елиминира драматично албанския „Кукес“. Това стана след 5:2 в първия мач и 0:2 на реванша.

Двубоите ще се играят на 23 и 30 август, като „Лудогорец“ е гост в първия мач.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили