М. Кунева: Възможно е „замразяване“ на членството ни в ЕС

0

Така лидерът на ПП „Движение България на гражданите“ и бивш еврокомисар Меглена Кунева разтълкува тиражираното в понеделник писмо на посланиците на Германия и Франция относно ситуацията в страната. По думите й, фактът, че посланиците на две от страните основателки и най-мощни „донори“ на съюза е последно предупреждение за България.

„Това е отношение на едно правителство, доминирано от социалисти, каквото е правителството на Франция, и едно правителство, доминирано от ЕНП, каквото е правителството на Германия“, отбеляза Кунева и допълни, че ЕС е абсолютно единодушен в оценката какво се случва в България. Според нея, страната ни е пред ситуация, подобна на тази, в която беше Австрия през 2000 г., когато за няколко месеца тя беше сериозно изолирана от партньорите си в ЕС и й бяха наложени санкции.

„След това изявление можем да очакваме само всички 27 страни да замразят членството на България в ЕС, надявам се да не се стигне дотам“, допълни първият български еврокомисар. Според нея, часът е „дванайсет без една секунда“ и безпрецедентната декларация на двамата посланици на страните,  наречени „моторът на Европа“, е отношение на столиците на тези държави. Писмото казва „Осъзнайте се. Разчитаме повече на хората, които са на улиците, отколкото на политиците, представени в парламента“, категорична е Меглена Кунева.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук