Половината от националките на Световното по бокс – от БК „Русе“, Индия бави визите

0
Половината от националките

Половината от националките, които ще представят България на световното първенство по бокс в Индия, са състезателки на боксов клуб „Русе“.

С националния екип на ринга в азиатската страна ще излязат Севда Асенова (48 кг), Габриела Димитрова (51 кг) и Стойка Петрова (54 кг). Другите ни три представителки са Станимира Петрова (57 кг), Деница Елисеева (60 кг) и Мелис Йонузова (64 кг).

Всяка една от тях е амбицирана да попадне сред медалистите. Момичетата споделиха, че се надяват на добър жребий и да останат здрави, за да могат да демонстрират максимално качествата си.

Часове преди заминаването обаче стана ясно, че от исканите 13 визи за цялата ни делегация домакините са дали разрешение за влизане в страната само на две състезателки. Надеждата е днес от посолството на Индия у нас да разрешат проблема и целият ни национален отбор да отпътува по план в събота, 3 ноември.

Старши треньорът на националките Фикрет Ереджебов заяви, че е много доволен от подготовката на Белмекен и като цяло от тренировъчния процес преди първенството.

„Трябва да заминем в събота, за да се аклиматизираме в Индия и да изиграем няколко спаринга с по-малко познати съпернички“, допълни Ереджебов. По думите му, ако Индия забави издаването на визите, ще трябва да се променят полетите и момичетата да имат по-малко дни за аклиматизация.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили