Sagrada Familia ще заживее втори живот

0
Sagrada Familia ще заживее втори живот

Не само в България нещата стават бавно. Барселона бие всички рекорди с това, че е бил необходим половин век прословутият шедьовър Sagrada Familia да получи разрешение за строеж, съобщава The Guardian. Сключената сделка между попечителите на църквата и градския съвет означава именно това. Новото споразумение ще формализира строителните работи и ще проправи път за план, с който да „се проучат градски решения, за цялостно завършване на проекта на Антони Гауди“, разяснява градският съвет.

Това включва схеми за подобряване на обществения транспорт и околността. „Саграда Фамилия“ ще плати 22 млн. евро, за да подпомогне изграждането на транспортната мрежа на града, включително 7 млн. евро за подобряване на достъпа до метрото в Барселона. Четири милиона евро ще бъдат инвестирани в обновяването на четири основни пътни артерии и 3 млн. евро ще бъдат за поддържане на улиците безопасни и чисти.

За 136 години след като е положен първият камък, направена е първата копка през 1882 г. и 92 години след като нейният архитект Гауди загива – най-посещаваният туристически обект на Барселона ще има шанса да заживее втори живот. Строителството трябва да завърши след осем години, за стогодишнината от смъртта на Гауди.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили