Скандал между водещия Светослав Иванов и Иван Гарелов заради фалшива новина

0
Скандал между водещия Светослав Иванов и Иван Гарелов заради фалшива новина

Невярна информация скара водещия на „120 минути“ Светослав Иванов и Иван Гарелов, които се въвлякоха в публичен скандал. Причината е изказване на дългогодишния водещ на „Панорама“, повлияно от некоректна информация в жълтата преса, че Светослав Иванов е от ромски произход.

Водещият на bTV реагира гневно и отрече твърдението.

„За първи път виждам толкова директно легитимиране на фалшива новина от жълти вестници в национален ефир. Която после трябваше да обяснявам на детето си, на близките, на приятелите си. Не ме разбирайте погрешно. Нямам нищо против нито един етнос, дори се радвам, че много наши сънародници от ромски произход гледат „120 минути“. Но как да оставиш някого да подменя биографията ти, а през седмица да правиш коментари какъв бич са фалшивите новини?“, публикува в страницата си във Фейсбук Светослав Иванов.

След като разбра грешката си, Гарелов се извини за думите си, като обясни, че те са казани под влияние на статия в печатно издание.

„Няма да коментирам поведението на авторите на лъжата, но държа едно огромно извинение на Светльо, когото искрено уважавам, на семейството и колегите му, както на зрителите и читателите. Чувствам се безсилен да изчистя тази мърсотия. Още веднъж моля за извинение“.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили