Баба Марта си отива намусена

0
Валежи и гръмотКрай на циганското лятоевични бури

Баба Марта си отива намусена, през по-голямата част от последната седмица на месеца времето ще бъде облачно, на места ще има валежи от дъжд.

Днес, когато отбелязваме големия християнски празник Благовещение, ще е предимно слънчево със слаб вятър от запад-югозапад. Температурите още ще се повишат и максималните ще са между 20° и 25°, по Черноморието ще са по-ниски – 12°-17. Очакваната максимална температура в Русенско ще е около 22 градуса.

Във вторник от запад облачността бързо ще се увеличи и на места ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще бъде слаб до умерен и ще започне понижение на температурите, което ще продължи и през следващите дни. В сряда ще остане предимно облачно, на места със слаби превалявания. В Източна България вятърът ще се ориентира от север-североизток. В четвъртък ще е най-хладно, преобладаващите максимални температури ще бъдат между 7° и 12°, а минималните – между минус 2° и 3°. Ще е почти без валежи, по-късно през деня облачността ще се разкъса и ще намалее. В петък отново ще е по-често облачно, вероятността за валежи е малка. В събота вятърът от североизток ще се усили. Облачността ще бъде предимно значителна, на места, главно в източната половина от страната ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг. В неделя облачността ще се разкъса и ще намалее, вятърът ще отслабне. Ще започне повишение на температурите.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили