Водачът, убил бебе при катастрофа, остава в ареста

0
Учител

43-годишният Данаил Т., който преди няколко дни причини тежка катастрофа, при която загина дете на годинка и половина, а други две жени пострадаха тежко, остава в ареста.

Това постанови състав на Окръжния съд в Русе, уважавайки иска на Окръжната прокуратура . Съдът счете, че в хода на досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, които дават основание да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, че съществува реална опасност да извърши друго престъпление и да се укрие предвид предходните му осъждания, сочещи на висока обществена опасност на личността на обвиняемия. В мотивите на съдебния акт са отбелязани и превишаването на повече от два пъти съставомерния праг на съдържание на алкохол в кръвта, липсата на каквито и да било специфични наложителни причини за така предприетото пътуване и многото нарушения на правилата за движение, които в своята съвкупност сочат като съответстваща исканата от прокурора мярка за неотклонение задържане под стража.

Както ТВН вече съобщи, на 19 декември вечерта с автомобил БМВ Данаил Т. предизвика тежко пътно транспортно произшествие на ул. „Шипка“, при което загина Д. Б., на една и половина годинки. По време на съдебното заседание стана ясно, че Данаил, заедно със семейството си, били на роднинска среща в Русе, където изпил голямо количество алкохол. Данаил, който днес е бил изписан от болницата, призна вината си и изрази съжаление за случилото се.

Срещу него е повдигнато обвинение  за непредпазливо причиняване на пътнотранспортно произшествие в резултат на нарушаване на правилата за движение по пътищата с настъпили  смърт на едно лице и средни телесни повреди на две други лица. За това престъпление в Наказателния кодекс са предвидени наказания лишаване от свобода от пет до петнадесет години и глоба.

Определението на Окръжен съд – Русе може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили