Кристиан Николов остава в ареста, отказвал съдействие на разследващите

0
СНИМКА: БГНЕС

Обвиненият за убийството на Милен Цветков Кристиан Николов остава в ареста, след като съдът днес отново разглежда мярката му за неотклонение по негово настояване.

Обвиненият за катастрофата с Милен Цветков иска на свобода

Оказва се, че Николов не оказвал съдействие по разследването. Отказвал да му бъде направена психиатрично-психологическа експертиза. 22-годишният Кристиан не се яви и в съда. Включи се във видео връзка, но после отказа да участва в заседанието и адвокатите мотивираха искането му за по-лека мярка.

Прокурорът по делото Иван Кучиев обясни, че обвиняемият 3 пъти изразявал готовност за съдействие, но това така и не се случило. Всеки път следвали оправдания със здравословни проблеми – стомашни разстройства и травма на гръбнака. Медицински прегледи обаче не установили такива. Адвокатът му Любомир Таков пък изтъкна, че когато се планирали действия по разследването, те не били съобразени с програма, което можело да ограничи правото на защита на клиента му.

По-тежко обвинение за убиецa на Милен Цветков

В хода на заседанието стана ясно, че са извършени над 10 експертизи – както технически, така и ДНК анализи. Последните установили, че Николов със сигурност е управлявал автомобила, който блъсна този на Милен Цветков. Това се доказва чрез наличието на биологичен материал от обвиняемия върху въздушната възглавница и вратата от лявата страна на джипа, както и върху скоростния лост. Първоначално Кристиан е отказал да даде биологичен материал и се наложило такъв да бъде взет със съдебна заповед.

Кадри показват зверската катастрофа, при която загина Милен Цветков

Данните от техническата експертиза сочат, че 15-16 метра преди катастрофата джипът се е движил с 95 км/час, а в момента на сблъсъка – с около 100 км/ч. Ограничението на кръстовището е 50 км/ч.

Заседанието продължи час и половина, а в неговия край съдия Николай Младенов реши, че няма основание да освободи Николов от ареста. Според него са налице всички предпоставки той да остане под постоянно задържане.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили