Жена от дом „Възраждане“ в Русе почина от COVID 19

0

Жена на 89-годишна възраст от дома за стари хора „Възраждане“ в Русе е починала вчера в Русе, съобщават от Областния кризисен щаб.

Това е петата жертва на коронавируса в региона от началото на пандемията и трети в социалното заведение. Жената е била с положителен PCR тест за коронавирус и хоспитализирана в обособения COVID-сектор на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“.

По информация от РЗИ няма нови установени случаи на коронавирусна инфекция в дом за стари хора „Възраждане“. Общият брой на потвърдените случаи с коронавирусна инфекция в засегнатото социално заведение остава 90 души, от които 83-ма обитатели и седем души персонал.

По данни на Единия информационен портал за последните 24 часа са установени 119 положителни проби при направени 1491 PCR теста. Три от новоустановените случаи са в Русе. Тревожен е фактът, че процентът на положителните, спрямо общия броя направени тестове е твърде висок – 8,39 на сто. В събота делът на положителните проби беше двойно по-нисък – 3,69 %

В болница са настанени 814 пациенти, 46 от тях в тежко състояние и се намират в интензивно отделение.

Излекуваните са с 24 повече за денонощието.

Коронавирусът взе четвърта жертва в Русенско

Три са смъртните случаи за последните 24 часа, като единият от тях, е в Русе. Броят на изгубилите битката със заразата до момента у нас изгубиха 289 души.

Припомняме, че въпреки усилията на лекарите през вчерашния ден почина и мъж на 50-годишна възраст от гр. Борово, който първоначално е бил хоспитализиран в отделението по вътрешни болести на МБАЛ „Юлия Вревска“, гр. Бяла, а от там на 1-ви август в тежко състояние е бил преведен в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на Университетска болница „Медика Русе“. От страна на Регионалната здравна инспекция в Русе е в ход епидемиологичното проучване и е извършена проверка в лечебното заведение. Установени са контактните лица, като на тях ще им бъдат направени  PCR изследвания. Извършена е и основна дезинфекция на отделението.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили