Губернаторът отчете първите си 100 дни

1

Това стана ясно от отчета на областния управител Венцислав Калчев за първите 100 дни на управлението му. Единственият проект, чиято реализация вероятно ще започне през 2014 г. е този за премахване „тапата“ в района на кръговото движение на Дунав мост. Макар че и за това има едно условие – в бюджета на НК „Железопътна инфраструктура“ за 2014 г. да бъдат предвидени необходимите около 6 млн.лв. Иначе проектна готовност вече има. Известни, макар и не особено големи шансове има и ако не за друго, поне за покриване на Спортната зала.

Все още в сферата на лобирането са четирилентовият път Русе – Велико Търново, за приключване на сагата с бул. „България“, „катарският“ проект за скоростен път Свиленград – Русе пък е в „девета глуха“, вече никой не споменава и дума за него.

Въпреки това Калчев изрази оптимизъм относно това, което ще се случва в областта, Основание, по думите му, давали откриването на „Канев център“ и дарението на дамския Лайънс клуб в АГ-комплекса. Само обединени и единни ще можем да си свършим работата, каза пред присъстващите журналисти губернаторът.

Първите 100 дни от встъпването му в длъжност са били посветени основно на организационни и координаторски действия, каза още Калчев. Проведени са срещи с ръководствата на всички общини от областта, с депутати, с представители на различни регионални и държавни институции. В рамките на седмичните си приемни досега се е срещнал с 98 души. Въпросите, поставени по време на тези срещи са били от различно естество – не само от негова компетентност, но и лични проблеми.

Водеща в работата е и ще бъде Областната стратегия за развитие за новия период 2014 – 2020 година, подчерта областният управител. Целта е да се прави всичко възможно за съживяване икономическото състояние на Русенско. „Това си давам ясна сметка, че с магическа пръчка няма да стане“, призна Калчев и добави, че ще се търси съчетанието на благоприятно географско положение, природни дадености, но трябва да се развива средното и висшето образование.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук