Студено и ветровито време през последната седмица на март

0
Close up of umbrella in the rain with copy space

Променливо и с температури по-ниски от обичайните ще бъде последната седмица на м. март, показва прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

Днес ще бъде предимно облачно и ще продължи да вали, в по-голямата част от Северна България дъждът ще премине в сняг. Очакват се значителни валежи, ще се образува и снежна покривка. В югоизточните райони ще вали дъжд, който ще преминава в мокър сняг и на места, главно в Източните Родопи ще има условия за поледици. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е умерен. С него ще нахлуе още студен въздух, а в Лудогорието и Добруджа, както и по старопланинските проходи, ще има условия за виелици и навявания. Дневните температури ще са почти без дневен ход. Минималните ще са между 0° и 5°, а максималните – между 1° и 6 градуса, н Югоизточна България до към 8 градуса.

Във вторник, когато ще отбележим Световния ден на метеорологията, ще преобладава облачно време. Вятърът в източната половина от страната ще остане от север-североизток, умерен, с него застудяването ще продължи; в западната част от страната вятърът ще отслабне, в северозападните райони временно ще бъде от северозапад. На много места, главно в Западна и Централна България ще превалява слаб сняг. По-късно през деня облачността временно ще се разкъса. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 1° и 6°.

В сряда вятърът от северната четвърт отново ще се усили. На много места ще има слаби валежи, предимно от сняг. Ще се понижат и минималните температури. В четвъртък и петък ще остане сравнително студено, макар че дневните температури ще се повишават; сутрешните ще са ниски, на места, главно в Западна България до минус 10°, минус 12°. През първия ден в крайните североизточни райони и в планините ще превалява слаб сняг. Вятърът ще е все още северозападен, ще отслабне, в петък по-късно ще се ориентира от югозапад и през почивните дни ще се затопли по-съществено – има повишена вероятност температурите да достигат, а в неделя в отделни райони да надхвърлят 15°. Облачността ще е разкъсана, на места и до слънчево.

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили