ЦИК ще назначава комисията в Русе след „престрелка между ГЕРБ и БСП

0

Без консенсус приключиха консултациите за състава на Районната избирателна комисия в Русе, която трябва да организира и проведе насрочените за 11 юли предсрочни парламентарни избори.

За участие бяха поканени всички парламентарно представени партии и коалиции. В консултациите можеха да участват и други партии и коалиции, които не са представени в 45-то Народно събрание.

Принципно съгласие имаше по кандидатурите за заместник-председател. За този пост бяха предложени Ина Райчева от ПП „Има такъв народ“ и Стефан Бонев, предложен от коалиция „Демократична България – Обединение“. Сред изказаните мотиви по предложенията беше изтъкнато, че Ина Райчева е доказан юрист с дългогодишна практика, а Стефан Бонев водещ ИТ специалист.

Представителите на политическите сили не стигнаха до консенсус за председателския пост, както и за този на секретаря. Разменени бяха остри реплики между представителите на коалициите ГЕРБ-СДС и „БСП за България“, относно качествата на техните кандидати.

Поставените въпроси, по които не беше постигнато съгласие по време на заседанието, ще бъдат отнесени към Централната избирателна комисия. От там ще назначат състава на Районната избирателна комисия, като за всеки район това трябва да стане до 50 дни преди изборния ден, тоест в срок до 21.05.2021 г. включително.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили