Рашков: Ще кажа кой купува гласове. Гешев: Да работим заедно

0

Ако прокуратурата не обяви кои партии купуват гласове, това ще направи вътрешният министър Бойко Рашков. Това се закани самият МВР-шеф. Той бе в Пловдив, където по-рано през деня при акция на дирекция „Вътрешна сигурност“ бяха арестувани 7 полицаи подозрение в корупция и търговия с влияние.

„Чистка, ама не като при Цветанов“

МВР има информация за партиите-купувачи. Има и такива дела, каза още Рашков.

„Ако прокуратурата не ги обяви, за да можем да извършим превантивна дейност с предоставянето на журналистическата гилдия, която да ги разпространи, ние ще го направим“, закани се той.

Малко след това от прокуратурата съобщи, че шефът й Иван Гешев предлага на Рашков и на шефа на ДАНС Димитър Георгиев да бъде създадено поредното междуведомствено звено за борба с престъпленията по време на избори. Такава структура традиционно се създава при всеки вот.

В навечерието на предстоящите парламентарни избори за всички български граждани е от значение да бъде гарантирана честността и прозрачността на изборния процес. В тази връзка компетентните институции, съгласно законовите им правомощия, следва да положат максимални усилия за защита на политическите права на българските граждани“, пише Гешев.

Седем полицаи са арестувани в Пловдив

Досега той не е коментирал искането на Рашков да се обявят публично партиите, които купуват гласове.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили