Юни започва с валежи и захлаждане, чак в края ще замирише на море

0

През по-голямата част от месеца времето ще е променливо, с валежи и но-ниски от нормално за периода температури.

Това показва прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология за месец юни. Повече валежи, около 40-50 л/м2, се очакват в западните и северни райони от страната. В края на първото десетдневие – от 7 до 9 юни, времето ще се стабилизира, ще се затопли и ще ни напомни за лятото.

Нови превалявания обаче ще има от 10 до 14 юни, като по-съществени ще бъдат в западната половина от страната. На 15 юни се очакват валежи главно над Дунавската равнина. От 16 до 20 по Черноморското крайбрежие ще задържи дъждовно, с ниски облаци, а на запад ще има повече слънце.

В началото на третата десетдневка „ще замирише на море“ – ще бъде предимно слънчево и топло. В периода 24 до 27 обаче ще има условия за силни гръмотевични бури в западните и северни райони. Ще и има условия за градушки. От 28 до 29 главно по черноморския бряг ще има ниски облаци, с валежи.  Вероятността за по-топло време с температури над 30 градуса е по-голяма в периода от 21 от 23 и след това чак в края на месеца – от 30 юни.

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили