Увеличават двойно COVID-леглата в Русенско

0

От днес леглата за лечение на пациенти с COVID-19 в Русенско се увеличават двойно. Това реши областният оперативен щаб за борба със заболяването. От 88 леглата за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция се увеличават на 184. 160 от тях са предназначени за неинтензивно лечение, а 24 са реанимационните. Вчера беше обявено, че няма легла за най-тежките случаи, а за тези, които нямат нужда от командно дишане, леглата в целия регион бяха 12.

С най-голям реанимационен капацитет са в Университетска болница „Медика Русе“. Там от 15 интензивните легла са вече 20. Леглата за неинтензивни грижи в лечебното заведение са 30, т.е. с 10 увеличени.

Най-много неинтензивни легла има в другата университетска болница „Канев“. Техният брой е 60. Реанимационните легла за лечение на пациенти с коронавирус в болницата са 4. В останалите лечебни заведения леглата са неинтензивни грижи. В Белодробната болница „Димитър Граматиков“ леглата са увеличени с 21 – от 13 на 34. С толкова се увеличават и леглата в болницата в Бяла „Юлия Вревска“. Там леглата към момента са 31, а до днес бяха 10. Без промяна остава готовността и на Комплексния онкологичен център, като в отделна сграда има обособени пет легла за пациенти с COVID-19.

Остава възможността за промяна бройката на леглата за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в региона във всеки един момент.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили