Гешев поиска имунитета на Боян Расате

0
Боян Расате, Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев е поискал Централната избирателна комисия (ЦИК) да свали имунитета на Боян Расате. Той е кандидат за президент и като такъв не може да бъде разследване без съгласието на комисията.

При решение на ЦИК Расате ще бъде обвинен в хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм. Според прокуратурата има достатъчно доказателства, че заедно с още няколко души той е нападнал ЛГТБИ центъра „Rainbow Hub“ в София.

Расате, който е лидер на националистическата партия БНС, е влязъл в центъра на столичния бул. „Дондуков“ в събота. Групата започнала да крещи, да събаря мебели и да пръска със спрей по стените.

Самият Расате заяви пред Нова телевизия, че не е участвал в нападението. Едновременно с това заяви, че има право да не прави изявления, които биха го уличили в престъпление.

„Имам право да не давам изявления, които биха ме обвинили в извършване на престъпление. Последните 2-3 дни определени кръгове вият като чакали, че е станало кой знае какво. Какво е станало всъщност? – бутнати са две маси и три рафта. Не съм на разпит. Много добре знаете какво се случва в тези организации“, заяви той.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили