БЧК открива дарителска сметка в помощ на украинските граждани

0

Българският Червен кръст открива дарителска сметка за набиране на финансови средства като продължение на кампанията в помощ на украинските граждани, съобщават от хуманитарната организация.

Кампанията вече събира материални дарения от първа необходимост. Разкрита е и специална банкова сметка в лева:

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ   БУЛБАНК   АД

BG23UNCR76301077778563

UNCRBGSF

(За  пострадалите от кризата в Украйна)

Събира се и материална помощ:

  • нови мъжки, дамски и детски дрехи и обувки (с етикет на производителя);
  • спално бельо;
  • топли завивки;
  • хигиенни материали.

БЧК се обръща към български фирми-производители за съпричастност към пострадалите, като ги призовава да подкрепят кампанията както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си с палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери, батерии и генератори.

Даренията ще бъдат приемани в областните структури на БЧК в страната (адресите и телефоните на всички областни организации можете да видите на сайта на БЧК:

„Отново трябва да демонстрираме пред света, че сме народ с голямо сърце, който е готов да се обедини, да подава ръка и да помага. Ситуацията е изключително деликатна, Международната ни федерация отправи световен апел за събиране на финансов ресурс и БЧК веднага се присъедини. Преведохме 10 000 швейцарски франка, това са нашите възможности към момента“, съобщи председателят на БЧК акад. Христо Григоров.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили