„Музиката в нас“ представят русенските художници

0

Изложба, посветена на фестивала „Мартенски музикални дни“, подредиха членовете на Русенското дружество на художниците в галерията на „Борисова“ 6. Тя се организира за шеста поредна година и се провежда под надслов „Музиката в нас“. Експозицията, която представя близо 70 картини от 22 автори, ще може да бъде разгледана до 24 март.

По-голямата част от творбите, представени в изложбата, са тематични и те не са показвани до сега. Преобладава живописта, като са представени и някои по-нетрадиционни и цветови решения в най-различни цветови гами. Най-често използваните техники са акварел и маслени бои, като фокусът е поставен предимно върху натюрморта и фигуралните композиции.

В изложбата, която пресъздава атмосферата на едно от най-престижните музикални събития в България, участват само членове на местното художествено дружество. При откриването кметът Милков обяви, че се работи и активно по реализирането на проекта за „Улица на занаятите“,  където Дружеството на художниците в Русе да има самостоятелна къща и място за още изложби.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили