Обирджиите от Ценово замесени и в други престъпления

0

Двамата задържани за грабежа в с. Ценово, в съучастие с трето лице, са свързани и с други престъпления, съобщават от полицията.

Задържаха двама, извършили грабеж на голяма сума

Както ТВН вече писа, след сигнал за грабеж в с. Ценово, полицията задържа по горещи следи двама мъже, единият на възраст 28 г. от с. Ценово, а другият на 57 години от с. Батишница. В нощта на 13 март двамата влезли на адрес в с. Ценово, където нощували собственика и негов познат и след като им нанесли побой, отнели сумата от 5 000 лева от стопанина на дома.

В хода на работата на полицията по грабежа и по изясняването на престъпната дейност на лицата, служителите на реда е установили, че 28-годишният мъж и още един на 23 г. от с. Ценово, в съучастие или по отделно са съпричастни към още 7 криминални случая, регистрирани през тази, миналата и по-миналата година в различни населени места на територията обслужвана от РУ – Бяла. Между тях са: грабеж на сума от 220 лв от жена в с. Горно Абланово; на 95 лв от друга жена от същото село; опит за грабеж от двама възрастни жители на адрес в с. Ценово; а също и кражби от частни домове в селата Ценово и Обретеник, откъдето са отнемани различни вещи като инструменти, телевизори, машини, гуми с алуминиеви джанти, покъщнина и т.н.

При полицейските действия станало още ясно, че вещи от извършените престъпления двамата са продавали на лице от с. Батишница, въпросният 57-годишен мъж, задържан за грабежа от 13 март. Той е потвърдил това пред полицаите и закупените от него вещи са били доброволно предадени на служителите на МВР. Работата по всички тези досъдебни производства продължава под надзора на прокуратурата.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили