Осъдиха побойник да плати 60 000 лв. обезщетение

0

36-годишният С. К. да плати на 57-годишния М. М обезщетение в размер на 60 000 лв. за претърпените неимуществени вреди, причинени му вследствие на нанесена тежка телесна повреда.

Това постанови състав на Окръжния съд в Русе. На събор в с. Тетово през октомври 2017 г. между двамата възникнал спор. След като изчерпал словесните си аргументи С. К. се нахвърлил върху опонента си и му нанесъл удар с юмрук в областта на лицето. М. М. паднал на земята, при което техен съсед предотвратил разрастването на конфликта и се обадил на тел.112. Въпреки множеството операции обаче  пострадалият останал неподвижен с четири парализирани крайника. Районният съд в Русе признал извършителя за виновен за причинената тежка телесна повреда и го осъдил на три години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок.

За нанесените му телесни увреждания и сериозното им отражение върху общото му физическо и психическо състояние, М. М. поискал от Окръжен съд – Русе да осъди С. К. да му плати обезщетение в размер на 60 000 лв. На база събраните доказателства магистратите приели за установено, че в резултат на причинения удар ищецът е получил вътрешночерепна травма и фрактура на шийни прешлени, довели до обездвижване на четирите крайника, за което ТЕЛК му е определила степен на увреждане от 95% с чужда помощ. До настоящия момент, въпреки проведеното лечение здравословното състояние на М.М. не е претърпяло подобрение и липсват положителни прогнози за неговото възстановяване, поради което постановил причинителят да изплати на потърпевшия обезщетение в размер от 60 000 лв.

Решението на Окръжен съд – Русе подлежи на обжалване в двуседмичен срок.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили