Архимандрит Макарий става викарий на митрополит Наум, посвещават го в епископски сан

0

Архимандрит Макарий ще бъде новият викарий на Русенския митрополит Наум, реши на свое заседание Св. Синод. Той ще бъде издигнат в епископски сан, с титлата Главинишки

Макарий, който в момента служи в Рилската св. Обител, ще встъпи в длъжност на 21 юни. Тогава ще бъде определена и датата за епископската хиротония.

Негово Високопреподобие архимандрит Макарий Чакъров е роден на 30.08.1981 г. в гр. София. През 1999 г. завършва с отличен успех Пловдивската духовна семинария. По решение на Св. Синод на БПЦ продължава обучението си в Богословския факултет на Букурещкия университет, откъдето през 2004 г. придобива бакалавърска степен. През 2006 г. е приет в магистърската програма на Богословския факултет на Солунския Аристотелев университет. През 2010 г. защитава успешно магистърска дисертация в катедрата по История на съвременните балкански православни църкви под ръководството на декана проф. Михаил Тритос.

От м. март на 2007 г. е зачислен като послушник към братството на Рилската св. обител. На 20 декември същата година в съборния храм на Рилския манастир е постриган в монашески чин, през март 2008 г., е ръкоположен за йеродякон. Три години по-късно приема и свещенически сан. През март 2017 г., по решение на Св. Синод на БПЦ е възведен в архимандритско достойнство.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили