Виенски бал в Русе по повод седем години от членството на България в Европейския съюз

0

oic-vienski_bal88Екипът избра формата да е Виенски бал, като по този начин се утвърждава възобновената традиция Русе да има годишен форум, който да събира на едно място представители на различни гилдии.  Събитието тази година ще бъде посветено на научените уроци от първите седем години от членството на България в Европейския съюз. Екипът ще представи част от добрите практики от региона, реализирани с помощта на еврофондовете. Това са проекти, които имат голяма социална значимост за региона – от ролята на домашните помощници и социалните асистенти в малките населени места, до обновяването на производствения парк на фирмите.

oic-vienski_bal83Сред гостите на Виенския бал ще бъдат представители на фирми и институции, неправителствени организации и социални предприятия, реализирали проекти, финансирани по оперативните програми. За първите седем години от членството на България в Европейския съюз в област Русе са привлечени 268 543 378 лева (според данни от ИСУН към 26.11.2013 г.), като най-голям е делът на оперативна програма „Регионално развитие“. Договорените по нея проекти са на обща стойност 75 112 057 лева.

Специално внимание ще бъде отделено и на кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата през 2019 година. Кметовете на Гюргево и Букурещ са сред поканените на Бала. Няколко проекта, реализирани с помощта на европейските фондове, които са свързани с културно-историческото наследство на Русе и региона, ще бъдат представени пред гостите.

В програмата ще участват възпитаници на Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“, музикантите от Биг Бенд-Русе, клуб по спортни танци „Настроение“ с ръководители Елена и Иван Деспотови.

Тази публикация е в изпълнение на проект № № BG161РО002-3.3.02-0004-С0001 – Областен информационен център-Русе, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, чрез  Оперативна програма „Техническа помощ”

 Платена публикация

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук