На 4 юли е срещата с изпълнителите по Водния цикъл

0

На 4 юли от 18 ч. в Пленарна зала на Община Русе ще се състои срещата между гражданите и възложителя на проекта за изграждане на нова ВиК инфраструктура в Русе и кварталите Средна кула и Долапите.

В нея ще се включат още главният ръководител на проекта, главният инженер и част от изпълнителите по проекта.

Срещата е организирана от Община Русе и цели на гражданите да бъде дадена яснота както за състоянието на настоящите, така и за предстоящите строително-ремонтни дейности до края на проекта. На място русенци ще могат да зададат въпросите си лично към възложителя и изпълнителите му, касаещи организацията, качеството и неуредиците при изпълнение на ВиК проекта, които често биват погрешно адресирани до местната администрация.

От Община Русе припомнят, че проект „Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ООД – Русе“ е с възложител водоснабдителното дружество в Русе и се финансира със средства на Кохезионния фонд, държавния бюджет и собствени приходи.

След поредната си обиколка в най-засегнатите от ремонтите участъци кметът на Община Русе Пенчо Милков заяви, че санкциите върху изпълнителите не дават необходимите резултати. Проблемите с неспазването на сроковете за изпълнение, некачественото възстановяване на пътните настилки, замърсяването на околните площи и липсата на сигнализация за шофьорите и пешеходците продължават. Ето защо той е твърдо решен Общината да съди дружеството за причинените вреди върху градската среда.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук