ТОП 3 на лидерите с най-много неверни твърдения в предизборната кампания  

0

„Партия „Възраждане“ и лидерът й Костадин Костадинов са изрекли най-много неверни твърдения по време на предизборната кампания. Това каза пред БНР Даниел Янев от платформата „Лъжеш ли?“. „Проверяват се твърдения, в които се твърди съществуването на факти, а не мнения на говорещите“, уточни Янев.   

От платформата са установили 28 неверни твърдения, хвърлени в публичното пространство от представители на “Възраждане”. На второ място, с едно невярно твърдение по-малко, е ГЕРБ. Трети са БСП с 9 неверни твърдения. 

От гледна точка на личности начело в класацията е лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, следван от съпартиеца си Цончо Ганев, трети е Делян Добрев от ГЕРБ. 

Темите, с които са спекулирали, като са разпространявали невярна информация, са най-различни – от нивото на инфлацията до има ли решение на НС за изпращане на български войници в Украйна.  

След проверка на медийни изяви на политиците през последните три месеца преди предизборната кампания за вота на 2-ри април, са се спрели на 22-ма кандидати – по четирима от по-големите парламентарно представени партии и по трима от по-малките – чиито участия в национален ефир – БНТ, БТВ и Нова телевизия – са били проверени дали разпространяват неверни факти и информации, поясни Янев. Той допълни, че са установили само две неверни твърдения, разпространени от ПП и ДБ. Едното е на Асен Василев, който твърди, че по времето, когато той беше финансов министър, постъпленията от данъци са се увеличили 

С две неверни твърдени са регистрирани и „Български възход“. 

ДПС почти не са имали медийни участия и затова е засечено само с едно невярно твърдение, изказано от Йордан Цонев в телевизионно интервю, каза още Даниел Янев. 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук