Вербална агресия срещу журналист от БНТ 

0

Емил Кошлуков за вербалната агресия срещу журналист от БНТ: „Никой няма да бъде оставен да се държи така с нашите колеги“

Журналистката от Българската национална телевизия (БНТ) Цвета (Флора) Стратиева е била принудена да напусне събитие на партия “Възраждане”, включително чрез отправени към нея заплахи. Събитието е било формалното закриване на предизборната акция на партията.

Лично водачът Костадин Костадинов е призовал журналистката да напусне, като се е обърнал с обидни квалификации към нея, описват от АЕЖ.

След като тя е отказала и е показала, че е там като представител на Българската националната телевизия, последователи на партията са я обкръжили и са я принудили да си тръгне, в това число и със закани, физическа агресия не е имало.

Цвета Стратиева – Флора заяви, че вчера е получила извинение за случилото се от лидерът на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов.

“ Това демонстрира, че обект на сходна офанзива би могъл да бъде всеки. А пострадала е свободата на словото и правото на обществото да бъде осведомено “ – обобщават от АЕЖ.

Опитите за унижение и заканите към публицисти са безусловно неприемливи.

Свободата на изразяване дава специални права и отговорности на медиите. Те имат важната задача да информират обществото по въпроси от обществен интерес и така да създават платформа за публичен дебат, критичен поглед и разсъждение. Ето защо независимите медии и качествената журналистика са считани за „кучето пазач“ в едно демократично общество.

Ние от ТВН подкрепяме свободата на словото и медиите и не толерираме подобно отношение.

Ето целия разказ на Цвета Стратиева – Флора:

 

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук