Сблъсъци между израелската полиция и богомолци

0

Размирици и безредици в джамията Ал-Акса в Ерусалим

Израелската полиция атакува десетки палестински поклонници в комплекса на джамията Ал Акса във вторник срещу сряда през нощта.

Израелската полиция предизвика сблъсъци в джамия „Ал-Акса“ в Ерусалим. Властите обявиха, че са нахлули в храма, на 05.04.23 (сряда сутринта), за да разпръснат „агитатори“. Палестинското ислямистко движение „Хамас“ определи действията на полицията като „безпрецедентно престъпление“.

Израелската полиция заяви, че е влязла в джамията, за да разгони „агитаторите“, които са носели пръчки и камъни. „Хамас“ призова палестинците на Западния бряг „да отидат масово в джамията Ал-Акса, за да я защитят“.

Поредната проява на насилие се случва в средата на Рамазана и в момент, когато евреите се готвят да празнуват Пасха от сряда вечерта.

Палестински лекари съобщиха за седем ранени богомолци.

Когато полицаите са влезли, по тях са полетели камъни и голяма група агитатори в джамията е започнала да ги обстрелва с фойерверки“, като един от полицаите е бил ранен в крака, допълниха израелските сили на реда.

Журналистите казват, че са видели три ракети, а израелската армия съобщи, че в няколко израелски населени места около Ивицата Газа са били задействани предупредителни сирени за ракети.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук