ЦИК обяви окончателните резултати 

0

Малко преди полунощ Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви окончателните резултати от предсрочния парламентарен вот в неделя 2 април. 

Представители в 49-ото Народно събрание ще имат 6 политически партии и коалиции – „ГЕРБ-СДС“, „Продължаваме промяната- Демократична България“, „Възраждане“, „Движение за права и свободи“, „БСП за България“ и „Има такъв народ“. 

Най-много депутати – 69, ще има „ГЕРБ-СДС“. Коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ ще има 64-ма народни представители, а партия „Възраждане“ – 37. Един депутат по-малко ще има „Движението за права и свободи“ – 36, „БСП за България“ ще се представлява от 23-ма и партия „Има такъв народ“ от 11 депутати.  

ЦИК уважи желанието на Асен Балтов да не бъде обявяван като избран за депутат от листата на „ГЕРБ-СДС“ в 23-ти изборен район София-град. 

Комисията одобри и списъка с депутати избрани в 2 многомандатни района, които трябва да посочат писмено в еднодневен срок до 7-ми април от къде желаят да реализират мандата си на депутати. От 19 МИР това е Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, която е избрана и в Разград. До 9 април, неделя, тя трябва да заяви официално пред ЦИК от кой район ще влезе. Досега Атанасова винаги е избирала Русе. 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук