Папа Франциск призова за прекратяване на всички войни

0

На службата за великденското бдение папа Франциск насърчи надеждата сред „ледените ветрове на войната“. В проповедта си, прочетена пред около 8000 души в най-големия храм на християнския свят, папа Франциск говори за горчивината, тревогата и разочарованието, което мнозина изпитват днес.

Папа Франциск призовава за прекратяване на всички войни. Откакто Русия нахлу на украинска територия през февруари 2022 г. той многократно нарича Украйна и нейния народ „мъченици“. Четейки проповедта си със силен и уверен глас, папа Франциск каза, че дори когато хората усещат изворът на надеждата да е пресъхнал, е важно да не застиват с чувство за поражение, а да търсят „вътрешно възкресение“ с Божията помощ.

Светият отец ще завърши честванията на католическата Страстна седмица днес, като ще ръководи великденската литургия на площад „Свети Петър“ в Рим.

По-късно днес папа Франциск ще произнесе своята благословия и послание „Към града и света“ („Urbi et Orbi“) от централния външен балкон на базиликата „Свети Петър“.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук