Потвърдена е смъртта на трима изчезнали британски туристи след пожар в лодка в Египет

0

Трима британски туристи са загинали, след като в неделя лодка в Червено море в Египет се е запалила, съобщи в понеделник британската туристическа компания Scuba Travel.

С огромно съжаление, като туроператор, с натежали сърца трябва да приемем, че трима от нашите много ценни гости, които не участваха в инструктажа за гмуркане рано сутринта на 11 юни, загинаха при трагичния инцидент„, обяви Scuba Travel в изявление.

Тримата загинали британци „бяха сред 15-те квалифицирани ентусиасти по гмуркане, които се наслаждаваха на едноседмичен престой на борда на водолазната лодка „Ураган“, управлявана от Tornado Marine, операция, с която Scuba Travel работи от 2001 г. и имат отлични резултати по отношение на безопасността при нас„, се казва в изявлението.

Scuba Travel заяви, че 12-те водолази „са участвали в инструктаж на борда„, когато е избухнал пожарът, „докато липсващите очевидно са решили да не се гмуркат тази сутрин„.

Сериозността на пожара означаваше, че 12-те водолази бяха незабавно евакуирани с ребро до друг плавателен съд наблизо, а 14-те членове на екипажа, включително капитанът и двама водачи за гмуркане, след като се опитаха да достигнат до липсващите гости, също трябваше да напуснат кораба и бяха спасени с ребро„, се добавя в изявлението.

От Scuba Travel съобщиха, че 12-те гости, „които са били свалени от кораба за гмуркане, са слезли на брега в Марса Шагра, където им е била оказана необходимата медицинска помощ и са дали показания пред местната полиция„.

Тъй като са без никакви лични вещи, те ще се преместят в хотел в Хургада, където представител на Scuba Travel ще им помогне да си набавят дрехи и лични вещи, а където е възможно – и мобилни телефони„, се казва още в изявлението.

Scuba Travel призова властите и полицията в Египет „да проведат пълно разследване на причината за пожара, което ние и всички засегнати страни напълно подкрепяме„.

Мохамед Бендари, генерален секретар на губернаторството на Червено море, заяви пред държавната онлайн новинарска служба al-Aharm, че „предварителните разследвания са показали, че пожарът е възникнал в машинното отделение на лодката, вероятно поради електрическа повреда„.

Прокуратурата разследва инцидента„, каза Бендари.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук