Обсъдиха развитието на товарните и автобусни превози

0

Липса на шофьори – голям проблем за превозвачите. Необходими са 3000 водачи за автобуси и камиони. Обсъждат се опростяване на процедурите за работно разрешение за водачи отвън ЕС и създаване на държавна политика за подготовка на кадри в България.

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков обеща да постави въпроса пред отговорните институции и да изследва опита на други европейски държави. Той подчертава необходимостта от съвместна работа с превозвачите за осъвременяване на политиката в транспортния сектор и защита на интересите на бизнеса, държавата и хората.

Обсъждат се и други въпроси, като въвеждане на европейското законодателство за командироването на водачите, тол системата, борба с нерегламентираните превози, ускоряване на нормативните промени и запазване на бюджетните средства за субсидии и компенсации на автобусните превози.

Министър Гвоздейков изразява очакването си за бързо разглеждане на най-спешните и основни приоритети с участието на представители и експерти от министерството и превозвачите.

Очаквам максимално бързо, заедно с ваши представители и експерти от министерството, да бъдат разгледани най-спешните и основни приоритети“, заяви Георги Гвоздейков.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук