Дъждовете и гръмотевичните бури се връщат за уикенда

0

През първите дни от новата седмица ще бъде предимно слънчево, но за почивните дни валежите и гръмотевичните бури отново ще се завърнат.

Това показва прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология ш хидрология.

Днес валежите ще спрат и облачността ще се разкъса, най-късно над Източна България. Ще духа слаб, в Лудогорието – до умерен вятър от запад-северозапад. Утре над западната половина от страната ще е предимно слънчево, след обяд с купеста облачност, но ще е почти без валежи. На изток ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 23° и 28°С.

През следващите дни в Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и главно в планинските райони са възможни изолирани краткотрайни валежи. Над Източна България облачността ще е често значителна, във вторник сутринта, а в сряда около и след обяд на места ще превали. Вятърът ще е слаб, по Черноморието до умерен, във вторник от североизток, в сряда ще се обърне от северозапад. Максималните температури ще са между 25° и 30°С.

В четвъртък и петък в цялата страна времето ще е предимно слънчево, а вероятността за валежи намалява. Вятърът ще е слаб от североизток. Затоплянето ще продължи. В събота денят ще започне с предимно слънчево време, максималните температури ще са между 30° и 35°С. По-късно след обяд и през нощта срещу неделя с ориентиране на вятъра от северозапад ще прониква хладен въздух. Над крайните западни райони ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури, възможни са и градушки.

В неделя валежи, гръмотевични бури и градушки ще има на повече места в Северна и Западна България. Температурите там ще се понижат с 4-5 градуса.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук