Антитръстовият надзорен орган на Испания нахлува в разследвани енергийни компании

0
High-voltage power lines and an electricity pylon are pictured at dusk outside Madrid, Spain, September 29, 2021. REUTERS/Susana Vera

Испанският антимонополен орган CNMC е извършил серия от обиски в големи енергийни компании, последният от които е бил миналия петък, като част от разследване на съмнения за злоупотреба с господстващо положение и други антиконкурентни практики.

Предполагаемите незаконни практики са засегнали пазарите на оборудване и монтаж на електромери, търговията с електроенергия и операциите на автоконсуматорите, се казва в изявление на CNMC.

Регулаторният орган извърши обиските в периода 24-28 април, а след това и в периода 19-23 юни, се казва в изявлението, без да разкрива имената на фирмите, като посочва само, че те са „съответни дружества в сектора на електроенергията“.

Миналата седмица енергийната компания Endesa (ELE.MC), подразделение на италианската Enel (ENEI.MI), заяви, че централата ѝ е била претърсена от CNMC като част от разследване, въпреки че не разкри причините за това.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук