Жени протестират срещу затварянето на салони за красота от талибаните

0

В Афганистан група жени организираха протест срещу заповедта на талибаните за затваряне на салоните за красота. Видеозаписи показват десетки жени, събрали се пред един салон в Кабул, които изразяват своето недоволство. Затварянето на салоните за красота предизвика реакции както в страната, така и в целия свят, но талибаните не се отзовават на исканията за отмяна на решението.

Закриването на салоните за красота ще има сериозно въздействие върху заетостта на жените в Афганистан. Очаква се около 60 000 жени да загубят работата си в цялата страна, което допълнително увеличава бедността, глада и безработицата вече съществуващи в страната. Забраната на салоните за красота предизвика голямо недоволство сред засегнатите жени.

Въпреки реакциите от страна на международната общност и гражданите на Афганистан, талибаните не показват готовност да преразгледат решението си. Афганистанските жени изразиха разочарованието си от липсата на реакция от страна на света по отношение на тези ограничения, които засягат техните права и икономически възможности.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук