Пожари и паднали дървета вдигнаха на крак русенските огнеборци

0
Снимка: Архив

На 10 сигнала за пожари и за паднали дървета са реагирали през изтеклото денонощие дежурните екипи на пожарната в Русе, съобщават от ОД МВР.

Три противопожарни автомобила с екипи от РСПБЗН – Сливо поле и Втора РСПБЗН в Русе са били изпратени на сигнал за горящи сухи треви вчера в 12:30 часа на адрес в с. Голямо Враново. Отивайки на място огнеборците установяват, че горят сухи треви и отпадъци, като огънят е обхванал и намиращи се в близост автомобили  и автомобилни гуми, а заради силния вятър се е прехвърлил и към навес и стопанска постройка в съседен двор. При произшествието са унищожени около 50 кв.м. покривна конструкция и автомобили. Спасени са автосервиз и други сгради в близост, както и два леки автомобила. Като предполагаема причина пожарникарите посочват – огневи работи.

В 15:40 часа екип на РСПБЗН – Бяла е изпратен в с. Бистренци по сигнал за горящи сухи треви. Запалването е възникнало в дворно място и е ликвидирано на площ от около 100 м2, без щети. Между 17:23 и 20:00 ч. служители от РСПБЗН – Две могили са изпратени на сигнал за запалване в сухи треви на адрес в с. Кошов, в близост до реката. Там те са установили, че горят отпадъци в нерегламентирано сметище. Погасили са го на площ от около 5000 м2, без щети. В 20:41 часа беленските огнеборци отново са вдигнати на крак, заради сигнал за пожар в сухи треви, този път на адрес в с. Караманово. Горенето е ликвидирано на площ от около 1000 м2, до 22:30 ч., без щети. В 20:51 часа екип на пожарната от Две могили е отишъл на адрес в с. Табачка, отново по сигнал за горящи сухи треви, но пожар не е установен. В 21:31 часа е получено обаждане за горящи сухи треви и в района на вилната зона „9-ти километър“. Там се изпратени служители от ССОД – Русе. Загасили са запалването на площ от  около 100 м2 до 22:35 ч, без щети.

Между 21:40 и 23:35 ч. екип на РСПБЗН – Ветово е изпратен на сигнал за паднало дърво на пътя между гр. Ветово и гр. Сеново. Екипът е отстранил въпросното дърво, след което е бил пренасочен на още един сигнал  за паднало дърво на главния път Русе – Варна, преди моста на с. Писанец. За времето от 23:53 до 00:15 ч. служители на РСПБЗН – Сливо поле също са работили по отстраняване на паднали дървета по пътя между гр. Русе и гр. Сливо поле, а от 01:56 до 02:45 ч. екип на РСПБЗН – Бяла е премахнал паднало дърво на главен път I -5 / Русе – В. Търново, на разклона за гр. Борово.

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук