Спортната база в Русе – пак в „трета глуха“

2

Това стана ясно от изявлението на русенския депутат от „Коалиция за България“ Таню Киряков. По думите на двукратния олимпийски шампион, спортното министерство отпуска едва 179 000 лв. за ремонт на спортно-материалната база в Русе. Сумата е по два проекта.  Първият е за ремонт и реконструкция на залата по художествена гимнастика в комплекс „Ялта“, за който държавата ще отпусне 167 000 лева. Така възпитаниците на спортен клуб „Акро“ най-после ще имат нормални условия за тренировка. Вторият транш от 12 000 лева ще е за подпомагане на четирима възпитаници на МГ „Баба Тонка“, които трябва да отпътуват за световното първенство по бадминтон в Хонг Конг догодина.

Останалите няколко спортни проекта засега няма да бъдат реализирани. Те са  изграждане на лекоатлетическа писта за подгряващи тренировки и зала за клуб по спортна стрелба с лък „Джъмбо“. В списъка на чакащите спортни проекти е и ремонтът на залата за борба.

За сравнение, според справка от Министерството на младежта и спорта, задграничните командировки на спортния министър Мариана Георгиева и нейния екип в Монако, Йоханесбург, Санкт Петербург и Брюксел през ноември са стрували 38 395 лева.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

2 КОМЕНТАРИ

  1. А,бе Орешарски!Кой ти я натресе тази „спортна“министърка?!Нали скоро я чухме как „екзактно“говори на една пресконференция!!Май се опитва да конкурира „великия“ спец по български език Наместан!Разбира се,за тези твои „експерти’има пари за всичките им глезотии,а българските спортисти-кучета ги яли!Това недоразумение Марияна Георгиева веднага трябва да си ходи заедно с теб и другите послушковци!!!Вие сте позор за всички Българи!(Тук не влизат тези,които ви поддържат, за да осъществяват собствените си егоистични цели!)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук